Clafoutis met Fox en peren


Ingredi├źnten

4 peertjes, gekookt in suikersiroop-100 g amandelpoeder-40 g zachte boter-50 g suiker-1 vanillestok-2 eieren-2 el Fox perenlikeur


Bereidingswijze

Schil de peertjes en kook de vruchten in suikersiroop (200 g water en 200 g suiker met een stokje vanille en kaneel). Gaar de vruchten  en prik in het vruchtvlees om na te gaan of de peertjes gaar zijn. Laat de peertjes afkoelen in de siroop zodat ze niet uitdrogen.

Meng in een kom, met een spatel, alle ingredienten voor het clafoutisbeslag (amandelpoeder, boter, suiker, vanille, eieren, Fox perenlikeur) tot een homogene massa. Schik de in partjes versneden peertjes in een ovenvaste schotel en giet het beslag over de vruchten. Gaar de clafoutis in de oven op 180┬░C gedurende 20 minuten.