Perentaart met Fox


Ingrediënten

4 stevige peren-75 gram bloem, gezeefd-1 theelepel bakpoeder-75 gram fijne suiker-50 gram boter, op kamertemperatuur-2 eieren-1 citroen, het sap-1 eetlepel Fox -wat gemalen kardemon- kaneelpoeder-snuifje zout-2 eetlepels kweeperengelei, of een andere confituur


Bereidingswijze

Schil de peren en snij ze in twee. Verwijder het klokhuis en snij de helften langs de bolle kant, een paar keer in.Besprenkel onmiddellijk met citroensap en perenlikeur, dit voorkomt verkleuring.

Zeef de bloem met het bakpoeder. Meng er de kardemom, kaneelpoeder en een snuifje zout onder.

Splits de eieren. Klop het eiwit stijf .

In een andere mengkom meng je de boter en suiker schuimig. Voeg een voor een de eidooiers toe.Voeg  het bloemmengsel en het vocht van de peren toe.Spatel het eiwit voorzichtig eronder.

Giet het deeg in de bakvorm en schik er de peren over met de punt naar het midden. Duw ze lichtjes in het deeg.

Bak in 35 à 40 minuten in de oven op 180°C.Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm.

Warm een paar lepels kweeperengelei  in een pannetje en bestrijk de bovenkant van de taart royaal met behulp van een borsteltje.