Tiramisu Fox


Ingrediënten

0.25kg Mascarpone-2 eieren-15 g suiker-1 scheutjeFox perenlikeur-2 peren-boudoirs

 

Bereidingswijze

Snij de peren in brunoise en marineer in de Fox perenlikeur.Zet de glazen alvast in de frigo.

Scheid de eieren. Verzamel het eiwit in de mengschaal van een keukenmachine. Doe de dooiers in een aparte mengschaal, samen met de suiker.Klop de eiwitten (machinaal of met de hand) tot een stevig schuim.

Klop de dooiers met suiker tot een ‘ruban’, een bleke massa, waarin de suikerkorrels volledig zijn opgelost.

Roer de mascarpone vooraf even los met een vork. Meng de bleke kaas doorheen het mengsel van dooiers en suiker.

Schenk er ook een scheutje Foxlikeur bij en roer. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.

Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het mascarponemengsel

Neem  gekoelde glazen en doe onderaan wat gemarineerde peertjes.

Dep de boudoirs even in de fox en breek in stukken en doe ze in het glas  en doe er het mascarponemengsel over.Zet nog even koel weg